OM OSS


Arrendator för Överkalix Camping sedan 2020 är GAR in Överkalix AB, sedan 2021 en del av Explore the North som även driver Grand Arctic Resort och Prästgården i Överkalix samt 5 andra lodger.  Besök www.explorethenorth.se för att se mer om våra anläggningar. 

 


Vi i personalen  ser fram emot att välkomna dig som gäst till en fin och välskött camping med hög servicenivå och stor lokal samverkan.  Vi tar även gärna emot idéer och önskemål på hur vi kan förbättra och utveckla fantastiskt fina Överkalix Camping och göra den ännu bättre.

ÖPPETTIDER OCH INFORMATION 


Covid - 19 - Coronaviruset

 Folkhälsomyndighetens riktliner och rekommendationer följs noggrant.


Reception och Bokning

15 maj - 30 september är receptionen öppen dagligenpå campingen eller på hotellet intill.

Året om nås personal för bokning och incheckning på telefon och mail. Använd gärna bokningsformuläret .


Boknings- och avbokningsvillkor:

Bokningen bekräftas på mail och är bindande. Betalning sker vid incheck för kortare vistelser och för längre vistelser enligt överenskommelse. Personen som är ansvaring för bokningen måste vara minst 18 år. 

Avbokningar - meddela oss så snart som möjligt. 

Fram till 12.00 dagen innan ankomst - kostnadsfritt. 

 


Ordningsregler

Nattro råder mellan 22.00 och 07.00 på campingplatsen, alla gäster har ansvar för att ta hänsyn till varandra och att hålla ordning. Hjälp oss att ha en trygg och trevlig campingmiljö!


Stugor

6-bädds stugorna är öppna året runt. 4-bädds stugorna är öppna 1 juni - 30 september.

Ni städar stugan själva vid avresa eller har möjliget att köpa till städning ( ej disk) vid bokning. Städutrustningsamt instruktion ges vid incheckning.  (mopp, trasor, diskborste, diskmedel, allrengöring, sop- och kompostpåsar, allt nytvättat och descinficerat för er) och i alla stugor finns sopset samt moppskaft. I 6-bädds stugorna finns även hink och dammsugare. Sänglinne eller sovsäck är obligatoriskt att använda, ta med själva eller hyr hos oss, läggs till vid bokning.  Vid ej städad stuga vid avresa  tillkommer en extra avgift på 995:- som debiteras i efterhand.


Camping och servicehus

Öppet med full service 1 juni - 30 september


Ställplatser

Öppna året runt - vintertid med endast el och WiFi. 


Miljö & Hållbarhet:

Hjälp oss genom att sortera allt ert avfall i återvinningsstationen på området. Tänk på att inte duscha längre än nödvändigt och förbruka bara den el ni behöver. 

Vi gör allt vi kan för att värna om vår gemensamma miljö och resurser. Några exempel: Källsorterar allt, , har bytt till energieffektiva belysningskällor, använder bara svanenmärkta produkter för rengöring,  återbrukar, på plats målar vi om möbler/ andra inventarier  och de som måste bytas ut ges till  andra aktörer i kommunen.


Uppvärmd Pool - Entré till poolområdet ingår för alla som bor på campingen eller i stuga. (ej ställplats)

Den uppvärmda poolen och barnpoolen som håller  härliga +27°  har öppet dagligen under sommaren, ca: midsommar - 15 augusti.


Turistinformation  -  samma öppettider som receptionen.

Information finns om aktiviteter och upplevelser att boka i Överkalix och även kartor till fina promenad och cykelleder.

Vi kan gärna rekommendera restauranger, caféer och butiker i närområdet.